انواع کپسول های آتش نشانی از نگاه کاربردی
مقدمه
آشنایی با انواع کپسول های آتش نشانی تنها برای متخصصان ایمنی ضروری نمیباشد، بلکه هر فردی باید حداقل یک شناخت اولیه از این خاموشکنندهها داشته باشد. امروزه تقریبا در هر محیطی شاهد وجود یک کپسول آتشنشانی هستیم: از خانه تا خودرو و از همه مهمتر در محیط های کاری.
هر خاموشکنندهای برای اطفای حریق حاوی مواد به خصوصی میباشد. با پیشرفت فناوری این مواد تغییر پیدا میکنند؛ به طور مثال در گذشته مواد هالوژنه گزینهی خوبی برای ساخت کپسولها بودند، اما امروزه به دلیل آسیبی که به محیط زیست وارد میکنند استفاده از آنها محدود شدهاست. به همین دلیل باید هر زمانی دانشمان را در این زمینه به روز نگه داریم، زیرا که علوم و فناوریهای جدید به سرعت در حال تغییر تجهیزات مورد استفاده در حوزۀ ایمنی حریق میباشد.
از نگاه کاربردی؟
شاید از خود بپرسید منظورمان از عبارت ” از نگاه کاربردی” در عنوان پست چیست؟ ما با بررسی بیش از ۱۰ برند کپسول آتشنشانی که در داخل کشورمان موجود میباشند، سعی کردهایم مطلبی را آماده کنیم که کاملا جنبۀ کاربردی در داخل ایران داشته باشد. در کشورهای مختلف ممکن است خاموشکنندههایی مورد استفاده قرار گیرند که در ایران دسترسی به آنها سخت بوده یا امکانپذیر نباشد؛ به همین دلیل هر آن چه که در این جا معرفی میشود را میتوانید در داخل ایران به راحتی تهیه و استفاده کنید.
۱- کپسول آتشنشانی آب و گاز
یکی از سادهترین و ارزانقیمتترین خاموشکنندههای دستی که میتوانید تهیه کنید. اما باید اشاره کرد که این دسته از خاموشکنندهها استفادۀ محدودی دارند.
ویژگیهای ظاهری: رنگ کپسول عموما آبی میباشد.
موارد استفاده: حریق کلاس A (مواد جامد خشک مانند: چوب، پلاستیک، پارچه، کاغذ و…)
موارد منع استفاده: به هیچ عنوان برای خاموش کردن حریق نوع F (آتشسوزی آشپزخانه ناشی از روغن داغ) و حریق الکتریکی استفاده نشود.
دیدگاهتان را بنویسید